Om oss

Flack, Peter
Föddes på BB, Örebro Lasarett, 14.10.1946. Mamma Majbritt var hemmafru och pappa Erik jobbade inom textilindustrin/Rapps konfektionsfabrik.

Redan på gymnasiet, Karolinska Högre Allmänna Läroverket för Gossar, började Peter skriva och framföra skol-revyer. Idag efter en över 50-årig karriär inom underhållning är ”gossen” Peter mest känd för sin revygubbe, ärketönten, Hjalmar Berglund från Viby By på Närkesslätten.

Men under åren har det också blivit mycket teater, radio, TV och film. Om allt detta och lite till ska vi berätta på den här hemsidan.

Peter är född i Örebro och efter utflykter till Uppsala och Stockholm har han blivit sin hemstad trogen. Han har ett genuint intresse för travsporten och hans hjärta klappar extra för favoritlagen i bandy och fotboll, ÖSK och Sirius. Han favoritstad är London och han äter gärna ”Fish and chips”.

Peter är gift med sin arbetspartner Marie Kühler sedan 1990. Tillsammans har dom barnen Amanda, som går i mammas och pappas fotspår, och Simon, som jobbar med film och video-produktion. I ett tidigare äktenskap har Peter sonen Paul som är bibliotekarie.

Trots uppnådd pensionsålder är Peter fortfarande aktiv inom svensk underhållning. Hösten 2016 startade han, tillsammans med många andra, Bruksteatern i Brevens Bruk.

Följ Peter på Facebook KLICKA HÄR

Följ karaktären Hjalmar på Facebook KLICKA HÄR

Marie Christin Kühler Flack, är precis som maken Peter född den 14 oktober men inte samma år, utan 1965 i Gävle. Hon började tidigt dansa och startade sin teaterbana i tidiga år med hjälp av sin pappa, dansaren och koreografen Lasse Kühler.

Marie har medverkat i de flesta revy uppsättningar i Örebro och Stockholm samt även i alla TV-produktioner med Hjalmar.

1997 startade Marie showdansskolan Entré i Örebro som numera drivs av Medborgarskolan.

Förutom engagemang med revyerna har Marie b.l.a. satt upp Musicalen Stepping out, koreograferat ”Enterwaiters” shower på Nöjeskrogen Örebro, spelat monologen Cellofan, dubbat Disney filmer, radioprogram, lunchrevyer, standup ”tjejsnack”, regisserat och medverkat i ”Berts bravader” Örebro och tillsammans med maken spelat pjäsen ”Ingen konst”.

Familjen Flack består också av två franska bulldoggar som heter Vito och Abbe.

Följ Marie på Facebook KLICKA HÄR

amanda_bw

Amanda Christin Flack
Född den 31 oktober 1990.
Mamma Marie var koreograf till Hjalmars Jubileumsrevy och skulle få gå på sin första premiär och få sitta i publiken, men då valde Amanda att göra sin entré. Amanda har tillbringat sin uppväxt bakom scenen med sina föräldrar för att 2010 debutera i sin första Hjalmarrevy på scenen. Och har sedan dess medverkat i dom Hjalmarrevyer som spelats och skriver dessutom eget textmaterial.

Gick i Karl Johansskolans musikklass och sedan Karolinska skolans teater estet på Gymnasiet.

Som tonåring spelade hon sommarteater med Monica Forsberg, Hasse Andersson och pappa Peter i Knutsbo i Degerfors. Blev tidigt engagerad som konferencié till de årliga elevshowerna för dansskolan Entré.

Barnteater ligger Amanda varmt om hjärtat och är en drivande liten ”Lillhoppa Hare” i Svingelskogen tillsammans med ”Långhoppa Hare” Monica Forsberg. Våren 2016 var det turné för alla skånska 6 åringar. Och våren 2017 blir det ännu en turné tillsammans med mamma, pappa, Peter Kjellström, Hasse Andersson och Monica Forsberg.

Förutom teater är det sången som Amanda satsar på och vill utveckla.

Följ Amanda på Facebook KLICKA HÄR