Ujejuj va´ träligt det blev med inställda revykvällar.

Ujejuj va´ träligt det blev med inställda revykvällar. Nu när jag äntligen var i toppform. Men det är ingen slump att min lilla Hilda kallar mej för ”Sega Gubben”. Gå det som jag tror och hoppas så blir det sommar-revy i Brevens Bruk istället.

Och här kommer det ett så kallat ”scoop”:

Vi kommer förmodligen att köra BRT-bussar mellan Viby By och Breven.

BRT står för ”Brevens Revy Transport” och är en snabbuss som inte ens stannar i Sköllersta.

Arbetet med revybussen har påbörjats och redan nu går det att åka fort i ena riktningen. Bya-rådet vill nu fortsätta satsningen så att även återresan kan skyndas på.

Vi kommer nu i Viby By och Breven ha en folkomröstning om huruvida vi ska ha en folkomröstning om huruvida vi ska gå vidare med bussen, lägga ner bussen eller pausa bussen i Hällabrottet. Sedan får väl folk cykla hem.

När bya-rådet för något år sedan tog upp frågan bestämdes i demokratisk o-ordning att vi nog kanske eventuellt borde ha bussen. Men då körde vi med handuppräckning och Kalle Pettersson som räknade händer är något skelögd så oklarheter har uppstått om han verkligen räknade rätt. Det förekom också uppgifter om att fru Stina Gustafsson var mutad och räckte upp två händer.

Men vittnet var inte nyktert och använde fula okvädningsord så det blev klurigt att bedöma sanningshalten.

I det läget begärde bastuklubben i Viby By omräkning. Oskar Lagerström som brukar räkna med bråk så snart det kör ihop sej plockade fram kulramen. Tyvärr hade en röd och tre gröna kulor ramlat av så han fick det till att av 214 röstberättigade på orterna hade 305 svarat ”ja”. Men ingen visste till vad.

Så nu har vi ett nödläge. För att bli riktigt säkra på att BRT-buss-frågan avgörs på ett rättssäkert sätt inleder vi nu ”operation dörrknackning”. Vi kommer att knacka på varenda dörr i Viby By och Brevens Bruk. Får vi en knackning till svar betyder det: ”Ja, ja, men kör med bussen då”! Får vi två knackningar till svar betyder det: ”Nej, bränn den där jämrans bussen”. Får vi tre knackningar till svar betyder det: ”Försvinn – jag tittar på melodifestivalen”.

Resultatet kommer inte bara att publiceras, det kommer också att förvåna.

Hjalmar Berglund

Hederlig medborgare.

bild: Ida Vaske