”Äntligen – Hjalmar på Broadway”

 


Amanda Flack, Marie Kühler, Peter Flack, Barry Banks, Sharon Dyall
och Paulina Pfeiffer

Hösten på Bruksteatern i Breven blev en stor framgång för oss. Publiktrycket var stort och vi hade nästan utsålt varje kväll. Det finns ett stort behov hos människor idag att få skratta, och det gör de som hittar oss i Östernärke.

Efter några dagars julledighet tog vi oss an ”Äntligen – Hjalmar möter Svenska Kammarorkestern på Broadway.” Det blev fyra musicalinspirerande kvällar på Konserthuset i Örebro i början av januari.

Vi hade lyckan att få återknyta bekantskapen med operasångaren Barry Banks som flögs till Örebro från New York. Från Stockholm kom Paulina Pfeiffer, en lysande sopran, och Sharon Dyall, begåvad musicalsångerska. Andreas Hansson tog hand om dirigentpinnen och som vanligt är det bara att njuta av musik i världsklass när man jobbar med Svenska Kammarorkestern.

Det blev fyra helt magiska kvällar med välfyllda salonger och stående ovationer. Vilken lycka!

Den 20:e januari startade vi vinter/vår-säsongen av revyn ”Varning för Hjalmar” och publiktrycket har varit så stort att vi nu bara har ströplatser kvar fram till 25 mars.

Därför kan vi redan nu berätta att revyn spelar vidare hösten 2017 med nypremiär i mitten av oktober. Lite nya hyss och stolligheter ska vi nog hitta på, så att kommande föreställningar känns aktuella och fräscha.

Det är nu också bestämt att vi sista veckan i april och två veckor in i maj kommer att spela ”Svingelskogen” för 6-åringar runt om i Skåne. Det är Sparbanksstiftelsen som arrangerar evenemanget ihop med Monica Forsberg och Hasse ”Kvinnaböske” Andersson.

Å på tal om Hasse. Nu på lördag är det dags för våran kompis, Isak Isbjörn som han spelar och heter i Svingelskogen, att debutera som programledare för Melodifestivalen. Vi håller tummarna och skickar lyckosparkar!!!

Glad snöfri vinter önskar vi er alla!

Marie, Peter och Amanda.